zondag 3 maart 2013

Snowcamp 2013: dag 6, 7 + 8

Wat ging de tijd toch snel in het schone Oostenrijk! Hoewel ik drie dagen geleden nog aan het skiën was, zit ik nu al thuis weer op de bank mijn huiswerk te doen... Gelukkig heb ik veel mooie herinneringen om aan terug te denken, en dat maakt veel goed! Oef, ik klink als een oude oma nu!


Nog even het reisverslag van de afgelopen dagen. -->Woensdag was de eerste dag van het vrijskiën, en hoewel ik in een heel gezellig groepje meeging, zat het weer niet echt mee. Het was zo mistig, dat je niks verder dan twee meter zag, maar je zag ook geen diepte meer. Een aantal keer ben ik hard gevallen, omdat je eventuele hobbels niet ziet aankomen. Voor de gevorderde skiërs, die zich uiteindelijk bij ons groepje aansloten, is dat niet zo erg, die pakken het gelijk weer op, maar voor de rest was het vallen en opstaan!
Vandaag zouden we ook gaan rodelen! Iedereen zat al stijf van de zenuwen te wiebelen, want voorgaande jaren was het super leuk, nouja wat we gehoord hadden dan...
We werden opgehaald door een pistebully, een soort grote bulldozer die de pistes prepareert. Hier werden we met ongeveer 20 man ingepropt, om naar de rodelbaan te rijden. Vol verwachting gingen we van start op de sleetjes, maar de teleurstelling was groot: op de heenweg omhoog ging sneller dan naar beneden, het was soms zo vlak, dat je hele stukken moest lopen! Beetje jammer dus.

Donderdag was de tweede, en laatste dag van het vrijskiën: iedereen kreeg bij het ontbijt al instructies mee voor het opruimen van de spullen en hotelkamers om 's avonds zo snel mogelijk weg te kunnen. Deze dag waren de pistes gelukkig beter :)

'S avonds kregen we een soep, zoals je die nog nooit had gegeten: Soep met ballen. uh... dus?! Blijkbaar kennen ze in Oostenrijk geen soepballetjes, want zo kregen wij ze op ons bord: 

Na het eten gingen we meteen weg, en 13 uur later kwamen we bij onze eindbestemming aan. Als emotionele lijken kwamen we uit de bus: aan de ene kant was iedereen blij om je familieleden weer te zien, aan de andere kant teleurgesteld dat het allemaal weer voorbij was.

Maar hé emotioneel wrak dat je bent, Be Happy! :) Aan elke goede tijd komt een einde, maar de herinnering blijf je houden!Roos


5 opmerkingen:

 1. wow, wat een mooie foto van dat winterse landschap, Roos!
  Die rodelbaan was dus wel slecht ontworpen zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je weer heelhuids thuis bent, Roos <3
  Mooie foto's! Gelukkig eten we thuis andere soep...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Roos,van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Al die tijd in de 'knop'en nu 17 en nu een prachtige ROOS aan het worden.Geniet van alles nu je nog heerlijk jeugdig bent.Enne volwassen zijn kost soms wat moeite,maar het houd je mam aan het 'kakelen'en je pap aan het 'kukelen'.Groetjes en nog een fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer een hele belevenis dat snowcamp! En nu ben je jarig!
  Van harte gefeliciteerd met je 17e verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mag ik je bij deze feliciteren met je verjaardag, Roos?
  Maak er nog een mooie avond van!

  BeantwoordenVerwijderen