Het recept:
Kruidnoten
Klaar in 45 minuten
Ingredienten
-
250 gram zelfrijzend bakmeel
-
125 gram bruine basterdsuiker
-
100 gram roomboter
-
50 ml melk
-
1.5 eetlepel speculaaskruiden (of 11 gram, dat is een half potje, silvo speculaaskruiden)
-
Snufje zout
Bereidingswijze
1.
Oven voorverwarmen op 170 graden
2.
Mix de boter in een beslagkom zacht
3.
Kneed
met je handen of met de mixer (deeghaken) de meel, suiker, speculaaskruiden,
zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. Het laatste stuk gaat het
best met je handen.
4.
Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op
een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de balletjes een beetje aan, zodat ze
de vorm van kruidnoten krijgen.
5.
Bak de kruidnoten ongeveer 15 minuten.
Laat de kruidnoten heel even afkoelen, en smullen maar!
Voor wie gaan jullie dit recept maken?
Roos
ik heb die kruidnoten nog nooit gegeten, wanneer mag ik komen proeven?
BeantwoordenVerwijderen;-)
(off topic: bedankt voor de tips voor apps! Alleen ben ik geen spelletjesliefhebber. WhatsApp staat er al op. Als je nog zo'n handige apps weet mag je die altijd doorgeven hoor, Roos!)
Haha, sinterklaas komt ze wel brengen ;)
VerwijderenHmmm ik vind de apps Keeper, 9292ov en Phoneusage (houdt je abbonement gebruik bij) heel erg handig!
Lees eens bij http://www.lauradenkt.nl
BeantwoordenVerwijderenDie is verslaafd aan chocoladekruidnootjes van het Kruidvat.
Oh lekker zeg, ik ga het recept overnemen! Helaas heb ik hier op Gran Can geen oven en natuurlijk nergens speculaaskruiden te koop... dus dit jaar geen zelfgemaakte...
BeantwoordenVerwijderenNouja als je ze maar kan eten hihi! :)
BeantwoordenVerwijderenThese cookies look so delicious
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.themirroronthewall.com/
Lekker! Lekker! Alleen de lucht al...
BeantwoordenVerwijderenZiet we smakelijk uit maar ja dan moet ik ze weer opeten wat geen straf is maar wel voor mijn kleding die dan weer gaat protesteren ;)
BeantwoordenVerwijderenIk wil het zo graag eens proberen te maken, alleen ik maak er steeds geen tijd voor.. Okee ik beloof aan mezelf dat ik het volgend jaar zeker weten wel ga maken! :)
BeantwoordenVerwijderenLiefs, Romy
Mmmm, maar van dat beslag maken en deeg kneden krijg ik dan zo'n trek dat ik steeds stiekem stukjes deeg in mijn mond steek. En dan blijft er op het einde net een klein pepernootje over om te bakken. Schiet niet op he? :-)
BeantwoordenVerwijderen